Kurum Adı : Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://suluovakml.meb.k12.tr
Adres : Yeni Mahalle Taşkın Sokak Suluova AMASYA 05500

VİZYON
Amacı olan, katılımcı, demokratik ve laik, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, girişimci hoşgörülü ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Öğrencilerin; Bireysel farklıklarını, göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.

BAŞARILAR
Liseler Mesleğiyle Yarışıyor Okulumuz öğrencilerinden Esmanur Lafçı, Betül Kırbıyık, Beyzanur Gülbasar ve Fatma Nur Durukan Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışmasında Mesleğini Canlandırmaya Hazır Mısın? görevini başarıyla yerine getirmişlerdir. 2012 OSYM Yerleştirme Sonuçları Tekvando Müsabakası 14 Mart 2012 Çarşamba günü düzenlenen Tekvando Gençler İl Müsabakasında okulumuz 2 gümüş 3 bronz madalya kazanarak il üçüncüsü olmuştur. Amasya Temalı Yarışma Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Amasya Temalı Yarışmalar" şiir dalında öğrencimiz Canan SOYLU "SENDE YAŞAMAK" adlı eseri ile Jüri Özel Ödülü kazanmıştır. Kompozisyon Yarışması 29 EKİM Cumhuriyet bayramı münasebeti ile ortaöğretim öğrencileri arasında ilçe düzeyine yapılan kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Hilal ERDOĞAN "ÇAĞDAŞ TOPLUM" adlı eseri ile 1. olmuştur.

Öğretmen Sayısı : 27
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 239
Öğretim Şekli : Tam gün tam yıl
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:10 - 16:20
Derslik Sayısı : 13 Atölye-İşlik Sayısı : 4
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 2
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1