SİNEMA OKULUMDA

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA TEKİN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE E TWİNNİNG ´´SİNEMA OKULUMDA´´ PROJESİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER SİNEMA KEYFİNİ YAŞAYACAĞIZ.

19.12.2017 267

SULUOVA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

e-twinning PROJESİ

Projenin Adı: Sinema Okulumda

Proje Hakkında

Sinema insanların birbirleriyle etkileşimini sağlayan bir kitle iletişim aracıdır. Sinemayla toplumlar birbirlerini tanır. İnsanlığa verilmek istenen ders ve mesajlar kısa süre içerisinde geniş kitlelere yayılır.

Kırsal kesimde çocukluğunu geçiren,büyüyen,köy okullarında eğitim gören öğrenciler ulaşım,maliyet ve zaman gibi imkansızlıklar yüzünden sinemaya gidemiyor ve sinema ortamını göremiyorlar.

Kırsal kesimde yaşayan, imkansızlar yüzünden sinema ortamını görmemiş,tanımamış olan öğrencilere sinema ortamını görmesini,tanımasını sağlamak için bu projeyi yapmayı düşündük.

Hedefler

Bu pojedeki hedeflerimiz:

1- Kırsal kesimde  eğitim gören öğrencilere sinema ortamını tanıtmak.

2- Sinema ortamını okulda yaşatarak sinemaya ilgiyi arttırmak.

3- Sinemanın, insanların birbirlerini ve kültürlerini tanımada büyük öneme sahip olduğunu öğrencilere kavratmak.

Çalışma Süreci

Aralık 18-22: 1- Proje kapsamında gösterimi yapılacak filmlerin belirlenmesi.

2- Belirlenen filmlerin sıraya konulması.

3- Belirlenen filmlerin gösterim tarihlerinin belirlenmesi.

Aralık 25-29: 1- e-twinning panosunun oluşturulması

2- Öğrencilere proje duyurusun yapılması,proje tanıtımının yapılması.

3- Sinema ekipmanlarının temin edilmesi.

Ocak 1-12:    1- İlk gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

2-Filmin biletlerinin hazırlanması ve öğrencilere dağıtılması.

3-Filmin gösteriminin yapılması.

4-Film sonrası öğrencilerin görüş,yorum ve eleştirilerinin olacağı Film Değerlendirme Formu´nun dağıtılması.

Ocak 15-19:   1- İkinci gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

4- Film sonrası öğrencilerin görüş,yorum ve eleştirilerinin olacağı Film Değerlendirme Formu´nun dağıtılması.

Şubat 5-16:    1- Üçüncü gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Şubat 19-28: 1- Dördüncü gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Mart 01-16:   1- Beşinci gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Mart 19-30:   1- Altıncı gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Nisan 02-13:  1- Yedinci gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Nisan 16-27:  1- Sekizinci gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Mayıs 01-18:  1- Dokuzuncu gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Mayıs 21-31:  1- Onuncu gösterilecek filmin tanıtım afişinin hazırlanması,afişin e-twinning panosuna ve okulun çeşitli yerlerine asılması.

3- Filmin gösteriminin yapılması.

Haziran 01-08: 1- Projenin değerlendirme toplantısının yapılması.

2- Projenin sonlandırılması.

Beklenen Sonuçlar

1- Toplumumuzu oluşturan, milletimizin efendisi olan köy çocukları, sinema ortamını okullarında bizzat yaşamış olacaklar.

2- Sinema ortamını tanıyıp,sinemada nasıl hareket edeceklerini öğrenmiş olacaklar.

3- Sinemanın insanları ve kültürlerini tanımada ve tanıtmada büyük öneme sahip olduğunu öğrenmiş olacaklar.